Guvernul va avea Consiliu coordonator și Birou consultativ pe politici anticorupție

  • 21 August 2019 14:30
Guvernul va avea Consiliu coordonator și Birou consultativ pe politici anticorupție

Guvernul a decis crearea pe lângă prim-ministru a Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției și a Biroului consultativ pe politici anticorupție și reforma justiției, transmite IPN.

Premierul Maia Sandu a precizat că decizia vine ca urmare a Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova, adoptată recent  de Parlament. „Având în vedere faptul că Parlamentul, prin declarația nominalizată, a denunțat controlul ilegal și anticonstituțional exercitat asupra Procuraturii Generale, sistemului judecătoresc, CNA, ANI , Guvernul are obligația de a participa activ la elaborarea și promovarea pachetului de acte normative necesare pentru eliberarea instituțiilor și readucerea activității  lor în albia legalității”, a declarat Maia Sandu.

Consiliul de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției va monitoriza situația și va consilia prim-ministrul, va oferi Guvernului expertiză la elaborarea proiectelor de politici și actelor normative în domeniile anticorupție, combaterea spălării banilor, precum și modernizarea activității organelor procuraturii și sistemului judecătoresc.

Biroul consultativ pe politici anticorupție și reforma justiției, format din experți internaționali și naționali,  va monitoriza procesul de elaborare și implementare a politicii statului și a reformelor în domeniul prevenirii și combaterii corupției și în domeniul justiției.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău