Guvernul va acorda indemnizații unice pentru șapte veterani de război

  • 26 Mai 2021 18:37
Guvernul va acorda indemnizații unice pentru șapte veterani de război

Guvernul a alocat 410 mii de lei din bugetul de stat autorităților administrației publice locale de nivelul al doilea pentru a putea fi acordate indemnizații unice pentru 10 beneficiari din trei raioane: Nisporeni, Râșcani, Chișinău. Este vorba despre șapte participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și trei participanți la acțiunile de luptă din Afganistan, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Executivului.

Tot în ședința de astăzi a Guvernului s-a decis ca veteranii care au luat parte la lichidarea catastrofei de la Cernobîl și care au contraindicații medicale pentru a merge la tratamente balneo-sanatoriale, vor putea beneficia de compensație bănească în schimbul biletelor. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, de asemenea compensații vor beneficia 24 de persoane, scrie sursa citată

„Veteranii care au fost în Cernobîl și care din motive de sănătate nu pot să se deplaseze în sanatoriu, de altfel oferit gratuit de către stat, pot beneficia în schimb de contravaloarea financiară a acestor foi de odihnă, lucru care mi se pare absolut corect", a spus premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău