Guvernul susține scutirea de TVA fără drept de deducere a producției de carte electronică

  • 30 Martie 18:22
Guvernul susține scutirea de TVA fără drept de deducere a producției de carte electronică

Codul Fiscal va fi completat cu norme ce prevăd scutirea de Taxa pe Valoarea Adăugată fără drept de deducere a producției de carte electronică și audio, precum și a publicațiilor periodice electronice sau audio, serviciilor de editare și serviciilor privind dreptul de autor și alte drepturi conexe utilizate în acest scop. Inițiativa care conține aceste prevederi a fost susținută de Guvern, transmite IPN.

Actualmente, Codul Fiscal scutește de TVA fără drept de deducere producția de carte și publicațiile periodice, precum și serviciile de editare a producției de carte și a publicațiilor periodice, serviciile privind dreptul de autor și alte drepturi conexe utilizate la producția de carte doar pe suport de hârtie.

„Astfel, modificarea a fost necesară pentru a nu admite o inechitate fiscală  în partea ce vizează regimul fiscal TVA aplicat producției de carte și  publicațiilor periodice pe suport de hârtie și serviciilor respective în raport cu producția de carte electronică și audio și publicațiilor periodice în formă digitală”, precizează executivul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău