Guvernul susține lichidarea funcției de director general adjunct al ANSC

  • 23 Februarie 2022 10:46
Guvernul susține lichidarea funcției de director general adjunct al ANSC

Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv propunerea de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, care prevede lichidarea funcției de director general adjunct.

„Această inițiativă are drept obiectiv optimizarea cheltuielilor bugetare ale Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.
În argumentarea sa, autorul susține că menținerea unei funcții manageriale în plus este inutilă, deoarece această funcție de director general adjunct există pentru asigurarea atribuțiilor directorului general în lipsa acestuia. Or, în absența directorului, aceste atribuții pot fi executate de către unul dintre consilieri, delegat de către directorul general, după necesitate”, a spus ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.
 
În aviz se mai menționează că ajustarea cadrului legal privind lichidarea funcției de adjunct al conducătorului agenției, este inițiativa legiuitorului, conform raționamentelor de utilitate și urmare a unei analize funcționale a autorității publice.
 
În context, Guvernul a dat aviz pozitiv și asupra proiectului de modificare a Legii privind achizițiile publice. Mai exact, este vorba de modificarea art. 81, care se referă la personalul Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău