Guvernul spaniol trimite Garda Civilă pe aeroportul din Barcelona în timpul grevei agenților de securitate

  • 11 August 2017 17:03
Guvernul spaniol trimite Garda Civilă pe aeroportul din Barcelona în timpul grevei agenților de securitate

Guvernul spaniol a decis vineri să trimită Garda Civilă pentru a ajuta la verificarea pasagerilor și bagajelor pe aeroportul internațional din Barcelona, în urma grevei totale declanșate luni de angajații care asigurau controalele de securitate, transmite AFP.

În ultimele zile, pasagerii au fost nevoiți să aștepte la cozi lungi la controalele de securitate pe aeroportul El Prat după ce agenții de securitate angajați de compania multinațională Eulen au intrat luni în grevă pentru a protesta față de condițiile de muncă.

Cei 360 de angajați ai Eulen au votat joi seară pentru o grevă pe termen nelimitat începând de luni, respingând o ofertă de creștere a salariilor cu 18%. Greviștii sunt obligați prin lege să asigure 90% din servicii.

În aceste condiții, guvernul a decis, după o reuniune a comitetului de criză, să trimită în ajutor Garda Civilă, a anunțat ministrul infrastructurii, Inigo de la Serna.

Polițiștii vor ajuta la controlul bagajelor și al pasagerilor, a precizat el.

''Nu trebuie să uităm nivelul de alertă antiteroristă'', iar desfășurarea Gărzii are ca scop să evite ''orice problemă în acest domeniu'', a explicat ministrul.

Spania se află la nivelul 4 de alertă antiteroristă, penultimul.

Între 2009 și 2016, traficul de pasageri pe aeroportul din Barcelona a crescut cu peste 60%, greviștii acuzând o reducere de la 500 la 360 a numărul agenților în același interval.

Aeroportul El Prat a devenit o platformă europeană pentru companiile low-cost care profită de pe urma atracțiilor turistice din Barcelona și de pe Costa Brava.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău