Guvernul se alătură campaniei „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete”

  • 22 Noiembrie 2023 15:41
Guvernul se alătură campaniei „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete”

Guvernul se alătură campaniei „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete”, iar accentul în acest an este pus pe importanța finanțării diferitor strategii de combatere și prevenire a acestui fenomen, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă.

În Moldova, trei din patru femei sau 73% s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului, 71% au fost victime ale abuzului psihologic, în timp ce o treime dintre femei au fost supuse violenței fizice, iar 20% violenței sexuale.

Violența afectează în mod negativ sănătatea fizică și mintală, precum și bunăstarea femeilor la toate etapele vieții, împiedicând dezvoltarea lor profesională și abilitarea economică. Violența poate fi prevenită prin acțiuni a întregii comunități.

Daniel Vodă a remarcat că Guvernul sprijină inițiativa UN Women în organizarea unei expoziții de artă digitală care ilustrează istoriile a patru femei, din Moldova și Ucraina, afectate de diferite tipuri de violență, pentru a spori gradul de conștientizare a gravității fenomenului și necesității de a acționa pentru eradicarea acestuia.

Evenimentul de lansare a expoziției va marca și lansarea oficială a campaniei și va avea loc la 24 noiembrie, ora 10.30, la Stage Door.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:5,14 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău