Guvernul României va sprijini organizarea funeraliilor naționale care vor avea loc în memoria Regelui Mihai

  • 05 Decembrie 2017 18:05
Guvernul României va sprijini organizarea funeraliilor naționale care vor avea loc în memoria Regelui Mihai

Guvernul va sprijini organizarea funeraliilor naționale care vor avea loc în memoria Regelui Mihai, se arată într-un comunicat al Executivului remis marți AGERPRES.

"Guvernul va sprijini organizarea funeraliilor naționale care vor avea loc în memoria Regelui Mihai. În acest sens, reprezentanții instituțiilor guvernamentale implicate în organizarea ceremoniilor funerare vor avea marți, 5 decembrie, la Palatul Victoria, o întâlnire tehnică cu reprezentanții Casei Regale a României pentru stabilirea detaliilor și calendarului funeraliilor naționale. Guvernul României este alături de Casa Regală în aceste momente grele și transmite sincere condoleanțe!", se arată în comunicat.

Totodată, premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj de condoleanțe, în care arată că Regele Mihai I a fost "un model de moralitate și demnitate pentru români".

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Ședință tehnică la Guvern, marți după-amiază, pe tema funerariilor Regelui Mihai I (surse)

O ședință tehnică va avea loc marți după-amiază, la Palatul Victoria, pe tema funerariilor Regelui Mihai I, au declarat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

Conform surselor citate, ședința este organizată la nivelul Secretariatului General al Guvernului cu responsabili din ministerele de resort cu atribuții în domeniu.

Guvernul așteaptă anunțul detaliat al Casei Regale privind programul funeraliilor fostului suveran Mihai I, pentru a face demersurile necesare în vederea decretării zilelor de doliu național, au declarat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

Premierul Mihai Tudose a transmis marți un mesaj de condoleanțe, în care arată că Regele Mihai I, a fost "un model de moralitate și demnitate pentru români".

"Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate și demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră. Amintirea Majestății Sale va rămâne mereu vie. Condoleanțe Casei Regale a României, vă suntem alături și vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!', a scris Tudose pe Facebook.

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău