Guvernul României oferă R.Moldova 3,5 milioane de euro în lupta anti-COVID. Bogdan Aurescu ofera detalii despre acest ajutor.

  • 01 Mai 2020 10:01
Guvernul României oferă R.Moldova 3,5 milioane de euro în lupta anti-COVID. Bogdan Aurescu ofera detalii despre acest ajutor.

Guvernul României a aprobat aseară, în ședință, alocarea a 3,5 milioane de euro din Fondul de rezervă bugetară, pentru acordarea unui ajutor umanitar medical cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, necesar în lupta anti-COVID.

Premierul Ludovic Orban, care a fost în dimineața zilei la Iași de unde au pornit spre Chișinău cei 42 de medici și asistenți medicali trimiși în misiune, a declarat în ședința de Guvern că în Rep. Moldova este o penurie de materiale sanitare și românii trebuie să fie solidari cu frații lor de peste Prut:

"Este mare nevoie, în Basarabia este o penurie de astfel de materiale și cred că noi, acum, după ce am reușit să stabilizăm situația de la noi, trebuie să ne arătăm solidaritatea către Republica Moldova", a spus Ludovic Orban.

Ludovic Oban a punctat că este foarte important ca într-un timp cât mai scurt, săptămâna viitoare, să fie finalizate procedurile în vederea transmiterii materialelor, echipamentelor, substanțelor și medicamentelor care vor fi donate cetățenilor moldoveni.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, într-un interviu în exclusivitate pentru Radio Chișinău, a oferit detalii despre acest ajutor.

”În cursul săptămânii viitoare vor sosi la Chișinău, cum spunea și primul ministru al României, domnul Orban, în această dimineață ( joi, 30 aprilie – n.r.) la Iași, 500 000 de măști de protecție, 50 000 de combinezoane, medicamente și alte material necesare pentru combaterea acestui flagel”, a spus Bogdan Aurescu.

Interviul cu ministrul român de externe Bogdan Aurescu realizat de colegul nostru Corneliu Rusnac îl puteți asculta integral în cadrul programului matinal de astăzi și în cadrul emisiunii "Săptămâna într-o oră".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău