Guvernul României a prelungit Acordul cu Republica Moldova privind controlul coordonat la vama Albița

  • 12 Aprilie 10:05
Guvernul României a prelungit Acordul cu Republica Moldova privind controlul coordonat la vama Albița

Guvernul României a prelungit pentru încă 6 ani, respectiv până la 15 octombrie 2024, valabilitatea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei Albița (România) - Leușeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România. Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței Guvernului României de ieri, 11 aprilie.

Scopul implementării controlului coordonat îl reprezintă fluidizarea fluxului de persoane, a mijloacelor de transport și mărfuri care traversează frontiera de stat prin respectivul punct de trecere a frontierei.

Perioada inițială de aplicare a Acordului a fost 15 aprilie 2023-15 octombrie 2023, fiind prelungită cu o perioadă de 6 luni, în perioada 15 octombrie 2023-15 aprilie 2024.

În urma controalelor efectuate la acest punct de frontieră, în perioada implementării Acordului, s-a constatat o îmbunătățire a traficului, în sensul scăderii timpului mediu de așteptare a fluxului de persoane, aspect care nu se regăsește însă în ceea ce privește fluxul mijloacelor de transport.

În acest sens este necesară prelungirea cu încă 6 luni a acestui acord, în scopul simplificării, fluidizării și coordonării controlului traficului de frontieră.

Totodată, va fi avută în vedere reorganizarea, după caz, a fluxului pe sensul de intrare în România a mijloacelor de transport, în contextul implementării proiectelor ce au ca destinație achiziția de echipamente specifice de control la trecerea frontierei, ulterior efectuării unel analize comune, de către autoritățile implicate, precum și actualizarea/modificarea/completarea pe cale de consecință a Regulamentului de funcționare a P.T.F. Albița- Leușeni, pe sensul de intrare în România.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău