Guvernul României a adoptat noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

  • 23 Septembrie 2021 19:41
Guvernul României a adoptat noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Guvernul României a avut astăzi cea de a doua ședință din această săptămână dedicată adoptării unor măsuri noi pentru localitățile unde se atinge pragul incidenței de șase la mia de locuitori.

În acele zone se instituie carantina vineri, sâmbătă și duminică, iar operatorii economici vor lucra cu publicul doar între cinci dimineață și șase seara. 

Guvernul a decis să interzică circulația persoanelor în afara gospodăriilor proprii în zilele de vineri, sâmbătă și dumnică, între orele 20:00 și 5:00 dimineața, în localitățile unde pragul incidenței de infectare cu SARS-CoV-2 este de șase la mia de locuitori.
 
Până astăzi, acest prag era de patru la mia de locuitori.
 
Tot în acele localități operatorii econimici vor avea program de lucru cu publicul între 5:00 și 18:00.
 
Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul verde, acolo unde acesta este cerut pentru adulți și pentru copiii de peste 12 ani.
 
Și o altă măsură adoptată astăzi: persoanele vaccinate pot să se deplaseze în afara locuinței și în zonele unde pragul incidenței este mai mare de șase la mia de locuitori, dar trebuie să prezinte certificatul verde sau certificatul de vaccinare.
 
Este a doua zi cu peste 7.000 de noi cazuri de COVID-19. Au fost comunicate 7.095 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore 113 persoane au decedat.
 
La terapie intensivă sunt acum internați 1.067 de pacienți, numărul lor fiind în creștere. În București sunt cele mai multe cazuri, 961, capitala fiind urmată de județele Timiș, Cluj și Ilfov.
 
Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău