Guvernul Republicii Moldova va avea un nou ministru al Finanțelor. Veronica Sirețeanu își încheie mandatul

  • 26 Septembrie 2023 15:51
Guvernul Republicii Moldova va avea un nou ministru al Finanțelor. Veronica Sirețeanu își încheie mandatul

Ministrul Finanțelor, Veronica Sirețeanu, își încheie mandatul. Ședința de astăzi de Guvern a fost ultima la care a participat oficialul. În timpul apropiat, autoritățile vor anunța cine va ocupa în continuare această funcție. Informațiile au fost prezentate astăzi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES.

„Astăzi am avut privilegiul să-i mulțumim doamnei Sirețeanu pentru activitatea realizată la Ministerul Finanțelor și acțiunile pe care le-a promovat. La această etapă urmează să vorbim despre faptul că Veronica Sirețeanu este la încheierea de mandat. În cel mai scurt timp, așa precum prevede procedura legală, vom anunța numele persoanei care va fi succesor sau noul ministru care va intra în post. În momentul în care vor fi procedurile legale încheiate, noi vom veni cu anunțurile de rigoare inclusiv vom menționa locul în care va fi procedura de depunere a jurământului și alte procese conexe. Astăzi a fost ultima ședință de Guvern la care Veronica Sirețeanu a participat. Mandatul se încheie mâine. Vom veni cu detalii in zilele care urmează”, a punctat Daniel Vodă. 

„Cu toții știm și vrem să o felicităm pe Veronica Sirețeanu cu misiunea importantă pe care și-o asumă de aici încolo. Asta pe de altă parte înseamnă că este pentru ultima dată aici printre noi. Veronica, te duci, ai grijă”, a declarat premierul Dorin Recean la sfârșitul ședinței de Guvern. 

Veronica Sirețeanu ocupă funcția de ministru al Finanțelor de la mijlocul lunii februarie 2023, odată cu învestirea Guvernului Recean. Încheierea mandatului survine în contextul plecării Veronicăi Sirețeanu în concediu de maternitate.  

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău