Guvernul reglementează măsurile de gestionare a situațiilor de urgență în aeronautică

  • 13 Octombrie 2021 16:43
Guvernul reglementează măsurile de gestionare a situațiilor de urgență în aeronautică

Guvernul a aprobat Regulamentul privind organizarea Sistemului Național de Căutare-salvare (SNCS) în cazul producerii unui accident aeronautic, care aliniază legislația națională la standardele internaționale, transmite IPN.

Regulamentul prevede instituirea unui set unitar de norme ce vizează procedurile de intervenție a instituțiilor abilitate ale statului în gestionarea și înlăturarea efectelor situațiilor de urgență în cazul unui accident aeronautic.

Sistemului Național de Căutare-salvare va activa în regim 24/7 și va avea în componență unități de alertare, precum Serviciul Managementul Traficului Aerian din cadrul MoldATSA, operatorii aerodromurilor, Serviciul 112 și servicii specializate de urgență din cadrul Serviciului de asistență medicală urgentă. De asemenea, în componență se vor regăsi reprezentanții Inspectoratului General al Poliției și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență; Grupul mixt de coordonare a operațiunilor de căutare – salvare; comandantul intervenției etc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău