Guvernul promite sporuri salariale pentru cei implicați în lupta cu COVID-19

  • 10 Aprilie 2020 13:42
Guvernul promite sporuri salariale pentru cei implicați în lupta cu COVID-19

Angajații statului implicați nemijlocit în acțiuni de prevenire, control și tratare a infecției COVID-19 vor beneficia de un salariu de bază suplimentar. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, vineri, 10 aprilie, transmite IPN.

Pentru motivarea financiară a personalului implicat în supravegherea, controlul și tratamentul COVID-19, pe perioada stării de urgență, hotărârea Comisiei prevede un spor lunar de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate în mărime de până la un salariu de bază personalului Agenției Naționale de Sănătate Publică, personalului instituțiilor medicale, inclusiv personalului detașat, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor. Mărimea concretă a sporului se stabilește de către conducătorul instituției, în funcție de aportul angajatului în vederea prevenirii, controlului și tratării COVID-19.

Totodată, a fost stabilit un supliment în mărime de 50% la salariul de funcție pentru motivarea financiară a personalului din cadrul asistenței medicale urgente prespitalicești, implicat în acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19. La fel, se stabilește un supliment în mărime de până la 50% la salariul de funcție pentru motivarea financiară a personalului din cadrul asistenței medicale primare implicat nemijlocit în acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău