Guvernul Ponta 4 a primit votul de încredere al Parlamentului

  • 15 Decembrie 2014 22:58
Guvernul Ponta 4 a primit votul de încredere al Parlamentului

Cabinetul Victor Ponta 4 și noul program de guvernare au primit votul de încredere al Parlamentului.

Pentru noul guvern au votat 377 de parlamentari, împotrivă au votat 134 de parlamentari.

Înaintea votului, la Palatul Parlamentului s-a desfășurat dezbaterea privind programul de guvernare și structura noului cabinet Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta spunea că a solicitat vot de încredere parlamentului, având în vedere schimbarea compoziției politice a executivului, prin retragerea UDMR și desemnarea a doi miniștri ai PLR, dar și pentru a supune atenției parlamentului agenda de acțiuni prioritare pentru următorii doi ani.

Eficientizarea zonei economice, educația, sănătatea, transporturile sau creșterea gradului de atragere a fondurilor europene sunt numai câteva din direcțiile de acțiune pentru perioada următoare, mai declara Victor Ponta.

Opoziția a criticat gestul premierului de a veni cu un guvern remaniat, spunând că acest executiv este restructurat și, prin urmare, se impunea un nou program de guvernare și audierea tuturor miniștrilor.

Acest guvern nu va supraviețui, a declarat deputatul opoziției, Andreea Paul, și a anunțat că liberalii nu vor vota noul guvern.

Tot din opoziție, deputatul UDMR, László Borbély, a spus însă că Uniunea va vota guvernul.

Voturi pentru noul executiv au promis și PP-DD, minoritățile naționale și, evident, formațiunile politice aflate la guvernare: PSD, PC, UNPR și PLR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău