Guvernul Poloniei a demisionat

  • 12 Noiembrie 2019 18:05
Guvernul Poloniei a demisionat

Guvernul Poloniei a demisionat după alegerile parlamentare care au avut loc pe teritoriul acestei țări la 13 octombrie.

Cetățenii polonezi au ales 460 de deputați ai Seimului (camera inferioară a Parlamentului) și 100 de membri ai Senatului.

Victoria în alegeri a fost obținută de partidul de guvernământ "Dreptate și Justiție" cu un rezultat de 43,59% de voturi, obținând 235 din cele 460 de mandate în Seim. Acest lucru îi oferă partidului lui Jaroslaw Kaczynski mai mult de jumătate din locurile în Seim și dreptul de a forma independent guvernul.

În Parlamentul poloniei vor fi reprezentate, de asemenea, uniunea forțelor de opoziție "Coaliția Civică" (134 de locuri), "Alianța de Stânga Democrată" (39 de mandate), Partidul Țărănesc Polonez (30 de locuri) și uniunea euroscepticilor și naționaliștilor "Confederația" (11 mandate).

În noul guvern își vor păstra funcțiile ministrul apărării naționale, Mariusz Blaszczak, ministrul afacerilor externe, Jacek Czaputowicz, ministrul justiției, Zbigniew Żebro, ministrul de interne și al administrației, Mariusz Kamiński, care va continua, de asemenea, să coordoneze serviciile speciale poloneze. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău