Guvernul nu susține micșorarea valorii unității convenționale de la 50 la 20 de lei

  • 20 Iunie 2017 11:41
Guvernul nu susține micșorarea valorii unității convenționale de la 50 la 20 de lei

Guvernul nu susține micșorarea valorii unității convenționale de la 50 la 20 de lei și urmează să dea aviz negativ proiectului de modificare a Codului contravențional, propus de Adunarea Populară a Găgăuziei. 

În nota informativă la proiect, Executivul motivează că majorarea valorii unității convenționale a fost făcută în contextul modificării situației social-economice. Totodată, majorarea valorii unității s-a făcut inclusiv pentru înăsprirea pedepselor pentru conducătorii auto, care încalcă Regulamentul circulației rutiere, notează bizlaw.md. 

Aleșii din Găgăuzia propun modificarea Codului contravențional, motivând necesitatea ajustărilor din cauza salariilor mici. Autorii documentului susțin că plata amenzilor, calculate la valoarea unității convenționale de 50 de lei, este disproporțională față de nivelul veniturilor populației. 

Amintim că, din data de 16 martie, au intrat în vigoare modificările la Codul contravențional, prin care valoare unității convenționale a fost stabilită la 50 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău