Guvernul nu are obiecții la modificările propuse de Chiril Moțpan la Legea cetățeniei

  • 17 Iunie 2020 18:16
Guvernul nu are obiecții la modificările propuse de Chiril Moțpan la Legea cetățeniei

În decretul președintelui țării ar putea fi publicat numele și prenumele persoanelor care au obținut cetățenia Republicii Moldova. Cabinetul de miniștri a avizat inițiativa legislativă a deputatului Partidului Platformei Demnitate și Adevăr, , care propune abrogarea unui articol din Legea cetățeniei, transmite IPN.

Prin proiectul de lege, deputatul propune abrogarea normei instituite la alineatul 2 al articolului 27 din Legea cetățeniei Republicii Moldova. Acesta stabilește că decretul președintelui țării privind acordarea cetățeniei în baza condițiilor de naturalizare prevăzute la art. 17 alin. (11) și (12) din Legea cetățeniei va conține doar date de identificare ale dosarelor solicitanților, fără a se indica numele și prenumele acestora.

„Prin urmare, având în vedere că publicarea în decretul președintelui Republicii Moldova a numelui și prenumelui persoanelor care au obținut cetățenia Republicii Moldova ar garanta principiul transparenței și ar exclude neîncrederea privind Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții, Guvernul comunică lipsa de obiecții asupra proiectului de lege în cauză”, se menționează în avizul Guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău