Guvernul Marii Britanii va finanța un proiect pentru a sprijini administrația prezidențială a R.Moldova în lupta împotriva corupției

  • 14 Mai 2021 12:41
Guvernul Marii Britanii va finanța un proiect pentru a sprijini administrația prezidențială a R.Moldova în lupta împotriva corupției

Guvernul Marii Britanii, prin intermediul Fondului pentru Bună Guvernare, va finanța un proiect pentru a sprijini administrația prezidențială a Republicii Moldova în lupta împotriva corupției. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost confirmat de către Ambasada Regatului Unit în Moldova, anunțând începerea acceptării ofertelor.

Candidații interesați sunt încurajați să prezinte propuneri de proiecte care să ofere asistență tehnică administrației prezidențiale în consolidarea capacității de promovare și stabilire a bazelor reformei judiciare și guvernării responsabile în cadrul mandatului prezidențial.

Anterior a fost anunțată intenția președintei Maia Sandu de a creat un consiliu anticorupție pe lângă administrația sa cu sprijinul financiar al Regatului Unit.

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, după întâlnirea cu Wendy Morton, secretar de stat pentru Biroul de Externe al Vecinătății Europene și America Regatului Unit, ea a salutat decizia guvernului britanic de a sprijini proiectul de consultare.

"Experții contractați în acest proiect vor oferi asistență tehnică pentru îndeplinirea mandatului meu privind reforma anticorupție și justiție", a spus Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău