Guvernul italian va plăti facturile și ratele ipotecare ale locuitorilor din zonele afectate de coronavirus

  • 28 Februarie 2020 18:40
Guvernul italian va plăti facturile și ratele ipotecare ale locuitorilor din zonele afectate de coronavirus

Guvernul italian va plăti facturile la energie și ratele ipotecare ale italienilor din zonele afectate de coronavirus, a anunțat, astăzi, ministrul italian pentru dezvoltare economică, Stefano Patuanelli, potrivit publicației La Repubblica, citată de Mediafax.

Guvernul condus de Giuseppe Conte a pregătit un pachet de măsuri ce vine să amelioreze efectele economice negative ale epidemiei asupra populației.

"Conține primele măsuri de urgență. Acestea sunt legate de suspendarea plății facturilor la energie electrică, gaze naturale și colectarea deșeurilor, împreună cu suspendarea plății ratelor la creditele ipotecare și consolidarea fondului de garantare", a spus Patuanelli.

Guvernul italian va mai reveni ulterior cu un alt pachet de măsuri pentru a ameliora "pagubele directe suferite de companiile din zona roșie", a mai anunțat ministrul. "Trebuie apoi să ne gândim la impactul indirect asupra lanțurilor de aprovizionare", a afirmat Stefano Patuanelli.

Proiectul de ordonanță prevede scutirea de la plată a facturilor la energie electrică, gaze și cele pentru colectarea deșeurilor pe o perioadă de șase luni. Italienii din zonele afectate de coronavirus vor mai fi scutiți și de plata ratelor la creditele ipotecare. Companiile care au primit finanțări de la Agenția italiană pentru investiții și dezvoltarea afacerilor, Invitalia, vor fi și ele scutite de la rambursarea finanțărilor. Toți cei care vor să fie subvenționați trebuie să depună cereri în acest sens la autoritățile locale, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului.

Totodată, vor fi suspendate plățile RCA până la 31 iulie, dar și contribuțiile plătite de companiile italiene la Camerele de Comerț. Companiile mici și mijlocii vor mai putea primi garanții pentru credite de la fondul de garantare național pentru a se asigura o reluare corespunzătoare a activității economice.

Firmele care profită de criză și majorează prețurile la produse și echipamente medicale pentru a-și majora câștigurile riscă amenzi usturătoare, mai arată documentul.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău