Guvernul intenționează să majoreze capitalul social al MoldFarm cu un milion de lei

  • 25 Noiembrie 2017 12:19
Guvernul intenționează să majoreze capitalul social al MoldFarm cu un milion de lei

Guvernul intenționează să majoreze capitalul social al SA Moldfarm, întreprinderea creată acum un an pentru achiziționarea, importul, păstrarea, depozitarea și comercializarea medicamentelor, dispozitivelor medicale.

Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale, se propune majorarea capitalului social cu un milion de lei, astfel că acesta va constitui un milion 20 de mii de lei, informează Sănătate Info.

Această majorare este solicitată pentru a-i permite societății să-și înceapă activitatea, potrivit notei de argumentare a proiectului.

Amintim că SA Moldfarm a fost creată de Guvern acum un an cu scopul de a „oferi statului posibilitatea de a procura medicamente și produse medicale necesare pentru activitatea instituțiilor medico-sanitare, la preț de producător, evitând crizele de aprovizionare cu medicamente și fortificând concurența loială pe piață. Totodată, prin crearea acestei societăți vor putea fi combătute mai ușor potențiale înțelegeri de cartel de la nivelul pieței medicamentelor, respectiv tentația importatorilor privați de medicamente de a crește nejustificat prețul acestora”, după cum argumenta Guvernul.

Pe de altă parte, expertul Veaceslav Negruța declara atunci pentru portalul e-sanatate.md că adevăratul scop al creării acestei societăți ar fi instituționalizarea monopolului și eliminarea concurenței pe piață.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău