Guvernul în frunte cu Maia Sandu a fost învestit în Parlament

  • 08 Iunie 2019 19:07
Guvernul în frunte cu Maia Sandu a fost învestit în Parlament

Guvernul condus de Maia Sandu a fost învestit în seara zilei de 8 iunie, în Parlament. Miniștrii au depus jurământul în fața președintelui Igor Dodon.

Președintele Dodon a calificat ziua de astăzi drept una istorică pentru R. Moldova și a îndemnat miniștrii să identifice compromisuri pentru un guvern funcțional.

„Ceea ce a fost astăzi în Parlament demonstrează că noi putem să găsim limbă comună. Sunt ferm convins că de dvs depinde, de capacitatea Maiei Sandu cât de funcțional va fi acest Guvern. Sper, sunt sigur că va fi un Guvern bun. Mergeți la compromis și unii, și alții”, a spus Igor Dodon.

Premierul investit Maia Sandu a declarat că acest guvern va avea o misiune dificilă. „Va fi o misiune dificilă, dar în componența în care suntem și cu susținere noi vom reuși să facem diferența și să readucem încrederea oamenilor în R. Moldova. Mă adresez instituțiilor: am certitudinea că dvs vreți condiții normale de lucruri, că nimeni să nu pună presiune pe dvs. Exact asta ne dorim și noi, dorim ca fiecare să-și facă bine lucrul. Să fim calmi și să asigurăm poziția pașnică și să muncim împreună pentru binele comun al acestei societăți”, a precizat Maia Sandu.

După învestirea Guvernului, Parlamentul se va întruni într-o nouă ședință.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:0,51 m/s
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
14
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău