Guvernul îl propune pe înotătorul Ion Lazarenco la Premiul Nobel pentru Pace

  • 23 Ianuarie 2019 09:59
Guvernul îl propune pe înotătorul Ion Lazarenco la Premiul Nobel pentru Pace

Ion Lazarenco, primul om de pe glob care a reușit să traverseze înot cele șapte strâmtori, din prima încercare, va fi propus de Guvern la Premiul Nobel pentru Pace. Decizia a fost anunțată pe 22 ianuarie, de premierul Pavel Filip, în timpul întrevederii cu sportivul, care prin înot promovează pacea și unitatea.

Premierul l-a felicitat pentru realizările obținute, dar și cu ocazia zilei de naștere pe care o sărbătorește chiar astăzi. Pavel Filip i-a oferit în dar tricolorul și l-a decorat cu Diploma de Onoare a Guvernului. De asemenea, premierul a înaintat candidatura lui Ion Lazarenco pentru a fi decorat cu Ordinul Republicii. 

Ion Lazarenco spune că este mândru să fie cetățean al Republicii Moldova, menționând că fiecare cetățean este obligat să facă câte ceva pentru a schimba lucrurile și a construi o țară prosperă. 

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare  cele șapte strâmtori. În anul 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Ape Libere.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău