Guvernul german și-a îmbunătățit prognoza de creștere pentru 2021

  • 26 Aprilie 2021 15:19
Guvernul german și-a îmbunătățit prognoza de creștere pentru 2021

Guvernul german a decis să își îmbunătățească prognoza de creștere pentru acest an la 3,5%, de la 3% cât estima în ianuarie, revizuirea fiind justificată de performanțele peste așteptări înregistrate de prima economie europeană la finele anului trecut, a dezvăluit luni o sursă din apropierea acestui dosar pentru Reuters, preluat de AGERPRES.

Aceeași sursă a adăugat că Guvernul de la Berlin mizează în prezent pe o creștere economică de 3,6% în 2022.

Ministerul german al Economiei nu a dorit să comenteze aceste cifre. Guvernul german urmează să dea marți publicității noile sale estimări de creștere pentru 2021.

La începutul acestei luni principalele institute de cercetări economice din Germania au estimat că Produsul Intern Brut va înregistra în acest an un avans de 3,7%, urmat de o creștere de 3,9% în 2022.

Încrederea oamenilor de afaceri din Germania s-a îmbunătățit ușor în luna aprilie, în condițiile în care cel de-al treilea val de infecții cu COVID-19 și criza de semiconductori în sectorul producției de autovehicule a încetinit revenirea celei mai mari economii europene. Cu toate acestea, producători germani concentrați pe exporturi profită în prezent de o cererea mai mare venită din China și SUA, chiar dacă serviciile orientate spre piața locală suferă de pe urma restricțiilor prelungite destinate ținerii sub control a noului val de infecții.

Pe ansamblul anului trecut, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat un recul de 4,9% comparativ cu 2019, o performanță ușor mai bună față de o primă estimare a Destatis care vorbea de o contracție de 5%. În perioada postbelică, doar în 2009, în timpul crizei financiare globale, Germania a înregistrat o contracție economică mai mare, de 5,7%.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinație a bunurilor exportate de 17 state membre și una dintre primele trei destinații pentru 22 de state membre. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău