Guvernul Gaburici, votat de 60 de deputați

  • 18 Februarie 2015 19:03
Guvernul Gaburici, votat de 60 de deputați

Parlamentul a acordat astăzi vot de încredere guvernului condus de Chiril Gaburici.

Acesta a fost votat de deputații democrați, comuniști și liberal-democrați, cu excepția fostului premier Iurie Leancă. În total, pentru învestirea guvernului au votat 60 din cei 101 deputați.
 
Procedura de învestire a guvernului a durat aproximativ patru ore, timp în care Chiril Gaburici și-a prezentat programul de guvernare și a răspuns la întrebările deputaților, venite în special din partea deputaților socialiști. În timpul acesteia, din motive necunoscute deocamdată, Chiril Gaburici a propus schimbarea candidaturii pentru funcția de ministru al justiției, astfel că în locul lui Oleg Efrim a fost propus adjunctul acestuia, Vladimir Grosu.
 
Fracțiunile care au acordat vot de încredere guvernului au explicat necesitatea învestirii guvernului pentru a soluționa cât mai curând problemele cu care se confruntă țara, în special cele economice și de pe piața financiar-bancară.
 
De asemenea, liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat că este necesară finalizarea formării structurilor statului pentru că Republica Moldova s-a pomenit într-o situație economică fără precedent. El a explicat și de ce săptămâna trecută nu a votat Guvernul propus de Iurie Leancă.
 
Pe de altă parte, liberalii și socialiștii, care nu au votat guvernul, au declarat că acesta nu va putea face față actualei situații, iar liderul PSRM Igor Dodon susține că mandatul lui Chiril Gaburici va fi unul scurt.
 
În același timp, liberalul Valeriu Munteanu a declarat că votul de astăzi din parlament demonstrează existența unei coaliții PLDM-PD-PCRM, care reduce credibilitatea Republicii Moldova pe plan extern ceea ce o va împiedica să înfrunte criza economică.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău