Guvernul Finlandei a pus sechestru pe 865 de vagoane de marfă rusești

  • 05 Iulie 2022 19:12
Guvernul Finlandei a pus sechestru pe 865 de vagoane de marfă rusești

Cel puțin 865 de vagoane de marfă rusești au fost sechestrate de operatorul feroviar finlandez din cauza sancțiunilor UE, informează, marți, agenția Reuters.

Se subliniază că serviciul finlandez de executori judecătorești a informat agenția cu privire la înghețarea activelor a câtorva zeci de persoane și companii din Rusia și Republica Belarus, în conformitate cu sancțiunile UE. Printre acestea se numără și companii de transport cu active în valoare de cel puțin 82 de milioane de euro.

După cum se precizează într-o scrisoare primită de agenție, operatorul feroviar finlandez VR Group a redus transportul cu Rusia după ce Uniunea Europeană a impus sancțiuni asupra livrărilor de cărbune rusești în aprilie, iar în iunie 865 de vagoane rusești au fost sechestrate de executorii judecătorești.

Secretarul de presă al VR Group a confirmat într-un e-mail că "aproximativ 800 de vagoane aflate sub incidența sancțiunilor se află în prezent în Finlanda" și că, în prezent, compania este interesată de returnarea vagoanelor în Rusia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău