Guvernul este hotărât să anuleze contractul care prevede darea în concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

  • 03 Septembrie 2019 08:04
Guvernul este hotărât să anuleze contractul care prevede darea în concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

Guvernul este hotărât să anuleze sau să rezilieze contractul care prevede darea în concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău și să întoarcă bunul în proprietatea statului, susține deputatul Blocului ACUM Sergiu Litvinenco, președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități.

El a declarat la TVR că Ministerul Justiției analizează prevederile contractuale și caută o soluție pentru această situație, transmite IPN.

Președintele Comisiei juridice afirmă că s-au constatat numeroase încălcări în cazul contractului de cedare a aeroportului.

În același timp, deputatul Igor Munteanu, care a condus o comisie de anchetă a modului în care a fost concesionat Aeroportul, susține că pentru anularea contractului trebuie să existe o bună cooperare între instituțiile statului.

Astăzi, Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019) organizează audieri privind cazul Air Moldova, cu participarea foștilor oficiali din guvern.

Amintim că Aeroportului Internațional Chișinău a fost concesionat în 2013 companiei Avia Invest, deținută de Ilan Șor, pentru o perioadă de 49 de ani. Recent, aceasta a fost vândută unei companii înregistrată într-o zonă off-shor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău