Guvernul Elveției și PNUD sprijină 35 de comunități în prevenirea răspândirii noului coronavirus

  • 30 Aprilie 2020 14:11
Guvernul Elveției și PNUD sprijină 35 de comunități în prevenirea răspândirii noului coronavirus

Elveția și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare susțin măsurile urgente de prevenire și control a răspândirii COVID-19 în 35 de comunități locale. În respectivele localități au fost create asociații de băștinași, în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală” susținut de Biroul de cooperare al Elveției, în parteneriat cu PNUD.

26.800 de măști respiratorii, 37.500 perechi de mănuși, 1.785 litri de dezinfectant, precum și 81 de termometre pentru monitorizarea temperaturii la distanță, toate acestea achiziționate din fonduri elvețiene, sunt oferite comunităților, contribuind la protecția personalului medical, autorităților publice locale, precum și voluntarilor locali și grupurilor vulnerabile. Echipamente de protecție sunt distribuite și oficiilor teritoriale de ocupare a forței de muncă, centrelor comunitare, azilurilor, orfelinatelor, centrelor de servicii sociale, oficiilor poștale, pentru a asigura o interacțiune mai sigură cu oamenii.

„Încă de la începutul crizei, Elveția s-a îngrijit de protejarea celor care sunt la datorie în această perioadă dificilă, oferind servicii esențiale oamenilor. Acesta este încă un exemplu de suport oferit Republicii Moldova de Elveția în combaterea răspândirii noului coronavirus”, a declarat Caroline Tissot, Directoarea Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Echipamentul, în valoare totală de circa 37.000 USD, a fost achiziționat de PNUD din fondurile oferite de Elveția, în baza evaluării necesităților efectuate de Asociațiile de băștinași, în cooperare cu autoritățile centrale și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova.

„Aceste eforturi contribuie la oferirea promptă a serviciilor esențiale și atât de necesare comunităților locale, pentru mai mult de 244 mii de femei și bărbați, pentru a ne asigura că, în această perioadă dificilă, nimeni nu este exclus”, a declarat reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib.

„Aș dori să-mi exprim profunda recunoștință față de Elveția și PNUD pentru sprijinul oferit în timpul acestei pandemii. Echipamentul de bază pe care l-am primit ne va ajuta să protejăm persoanele din prima linie de intervenție”, a declarat Valerian Cecan, primarul satului Mihăileni.

Echipa PNUD împreună cu Congresul Autorităților Locale va ghida autoritățile publice locale și Asociațiile de băștinași, prin sesiuni virtuale și consiliere. Totodată, tinerii vor fi implicați în campanii de informare.

Sistemul ONU în Moldova susține răspunsul național la pandemie prin activități coordonate, care au drept scop protejarea oamenilor, creșterea capacităților sistemului de ocrotire a sănătății și reducerea șocurilor economice și sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău