Guvernul din Dubai a ajutat compania aeriană Emirates cu 3,1 miliarde de dolari

  • 15 Iunie 2021 10:59
Guvernul din Dubai a ajutat compania aeriană Emirates cu 3,1 miliarde de dolari

Compania aeriană Emirates a anunțat marți că autoritățile de Dubai sunt decise să o sprijine pe perioada crizei coronavirusului, în condițiile în care transportatorul aerian a înregistrat primele sale pierderi anuale din ultimele trei decenii, transmite Reuters, scrie AGERPRES.

Guvernul din Dubai a injectat 3,1 miliarde de dolari în Emirates de la debutul pandemiei, a anunțat compania aeriană în raportul său financiar pe 2020. Anterior, Emirates a dezvăluit că a primit o injecție de capital de 2 miliarde de dolari de la Guvernul din Dubai.

"Din cauza restricțiilor de zbor și de călătorie, introduse în contextul pandemiei, compania aeriană a înregistrat o pierdere netă de 202,28 miliarde dirhami (5,52 miliarde de dolari) anul trecut", primele pierderi din ultimii 33 de ani, a informat Emirates într-un comunicat de presă.

De asemenea, Emirates, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume înaintea pandemiei, a precizat că veniturile sale au scăzut cu 66,4%, până la 30,9 miliarde de dirhami pe măsură ce traficul de pasageri a scăzut cu 88,3% până la 6,5 milioane de pasageri.

"Nimeni nu știe când se va termina pandemia dar revenirea va fi dificilă", a precizat președintele Emirates, șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău