Guvernul, despre tentativa șoferilor de a bloca străzile Capitalei: Este o atitudine nepotrivită

  • 06 Iunie 2018 16:25
Guvernul, despre tentativa șoferilor de a bloca străzile Capitalei: Este o atitudine nepotrivită

Guvernul a venit cu o reacție la protestul organizat astăzi de un grup de șoferi, care s-au revoltat față de majorarea din ultima perioadă a prețurilor la carburanți.

Executivul precizează într-un comunicat de presă că nu are atribuții la formarea prețurilor la carburanți și că aceasta este prerogativa ANRE.

Cu toate acestea, în comunicat se mai amintește că săptămâna trecută premierul a cerut Agenției precizări privind majorarea prețurilor la carburanți și examinarea posibilității de suspendare a deciziei de majorare. Ieri prim-ministrul a cerut Ministerului Economiei și Infrastructurii să facă o analiză a cadrului legal și, dacă este necesară modificarea acestuia, să intervină.

Guvernul mai subliniază că metodologia de formare a prețurilor la carburanți este publică, iar prim-ministrul a cerut autorităților competente mai multă transparență și claritate în acest sens, astfel încât să nu existe marjă de interpretare, iar fiecare cetățean să aibă acces la metodologia de calcul.

Totodată, executivul le-a solicitat protestatarilor să aibă o atitudine constructivă, și nu ultimativă. Tentativa de a bloca străzile din Chișinău afectează nejustificat locuitorii capitalei, iar Guvernul consideră că această atitudine este una nepotrivită, se mai arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău