Guvernul de la București întărește departamentul care răspunde de relația cu Republica Moldova

  • 19 Iunie 2021 13:30
Guvernul de la București întărește departamentul care răspunde de relația cu Republica Moldova

Guvernul României întărește structurile care răspund de relația cu Republica Moldova, înființând Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Departamentul va fi în coordonarea prim-ministrului, prin preluarea activității Departamentului pentru relația cu Republica Moldova, structură fără personalitate juridică, înființată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 68/2019, aprobată cu modificări prin Legea nr. 77/2020, care se desființează, transmite tvrmoldova.md

Conform sursei citate departamentul pentru Relația cu Republica Moldova este condus de un secretar de stat, numit și eliberat din funcție prin decizie a prim-ministrului, în condițiile legii.

Secretarul de stat care conduce Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova are calitatea de ordonator terțiar de credite.

De asemenea, Guvernul de la București înființează Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în coordonarea prim-ministrului, prin preluarea activității Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, structură fără personalitate juridică, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale nr. 52 din 16 iunie 2021

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este condus de un secretar de stat, numit și eliberat din funcție prin decizie a prim-ministrului, în condițiile legii. Finanțarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Secretarul de stat care conduce Departamentul pentru Românii de Pretutindeni are calitatea de ordonator terțiar de credite, se arată în documentul emis de Executivul de la București.

Timp de 30 de zile structurile cu personalitate juridică vor prelua fondurile, personalul și documentația entităților fără personalitate juridică. Potrivit Ordonanței de urgență, decizia a ținut cont de funcționarea ineficientă a unor structuri publice și o slabă susținere și promovare a intereselor românilor de pretutindeni, luând în considerare necesitatea realizării unui nivel de reprezentare pe plan intern și extern, respectiv creșterea capacității instituționale în relațiile cu autoritățile din statele unde trăiesc comunități de români și eficientizarea derulării activităților privind finanțarea prin implementare directă și indirectă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău