Guvernul britanic, împotriva readmiterii Rusiei în cadrul G7

  • 01 Iunie 2020 16:43
Guvernul britanic, împotriva readmiterii Rusiei în cadrul G7

Guvernul britanic nu va susține readmiterea Rusiei în cadrul G7, însă este la latitudinea statului organizator al oricărui summit, de a decide pe care dintre lideri îi cheamă în calitate de invitat, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă că va amâna summitul G7 - pe care spera să îl poată organiza luna viitoare - până în luna septembrie sau ulterior și că va extinde lista de invitați, pentru a include Australia, Rusia, Coreea de Sud și India.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a precizat că Boris Johnson va aștepta să vadă propunerea SUA. "Vom analiza în detaliu propunerea SUA. Se obișnuiește ca țara gazdă care deține președinția G7 să cheme alți lideri pentru a participa ca invitați la summit", a declarat pentru reporteri.

"Rusia a fost scoasă din grupul G7 în urma anexării Crimeei (în 2014) și nu am văzut deocamdată modificări ale comportamentului, care să justifice reprimirea... Nu-i vom susține readmiterea ca membru al grupului".

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău