Guvernul american va plăti 1 miliard de dolari pentru doze suplimentare de pastile anti-COVID-19 produse de Merck

  • 09 Noiembrie 2021 18:46
Guvernul american va plăti 1 miliard de dolari pentru doze suplimentare de pastile anti-COVID-19 produse de Merck

Guvernul Statelor Unite va plăti încă 1 miliard de dolari pentru a cumpăra doze suplimentare de pastile anti-COVID-19 produse de grupul farmaceutic Merck și partenerul său Ridgeback Biotherapeutics, au anunțat marți cele două companii, citate de Reuters.

În iunie, administrația americană a semnat un acord pentru a cumpăra 1,7 milioane de cutii de Molnupiravir cu suma de 1,2 miliarde de dolari, iar acum și-a exercitat opțiunea de a achiziționa încă 1,4 milioane de cutii.

Astfel, Statele Unite și-au asigurat 3,1 milioane de cutii de Molnupiravir, în valoare totală de 2,2 miliarde de dolari. Grupul Merck a anunțat că guvernul american dispune de o opțiune suplimentară privind achiziționarea altor 2 milioane de cutii, conform clauzelor acestui contract.

Molnupiravir a devenit un medicament monitorizat cu mare atenție de comunitatea internațională după ce datele unui studiu clinic, publicate în octombrie, au arătat că acest tratament, atunci când este administrat în primele faze ale bolii, reduce cu 50% riscul de deces și de spitalizare pentru persoanele cele mai susceptibile să dezvolte forme grave de COVID-19.

"Molnupiravir, dacă va fi autorizat, se va alătura vaccinurilor și medicamentelor disponibile pentru a combate COVID-19, în cadrul eforturilor noastre colective ce vizează oprirea pandemiei", a declarat Frank Clyburn, președintele diviziei de sănătate umană din cadrul grupului Merck.

Dispunând de opțiuni limitate pentru tratarea pacienților cu COVID-19, guvernul american și-a asigurat totodată mai multe milioane de doze de pastile anti-COVID-19 produse de grupul rival Pfizer, care a anunțat săptămâna trecută că medicamentul său antiviral reduce cu 89% riscul de spitalizare și de deces pentru adulții susceptibili să dezvolte forme severe ale bolii.

Cererea de autorizare depusă de grupul Merck la Agenția pentru alimente și medicamente (FDA) din Statele Unite va fi examinată de un grup de experți independenți pe 30 noiembrie, iar instituția americană va lua apoi o decizie.

Marea Britanie a devenit săptămâna trecută prima țară din lume care a autorizat administrarea pastilei Molnupiravir.

Grupul Merck se așteaptă să producă 10 milioane de cutii cu Molnupiravir până la sfârșitul acestui an și cel puțin alte 20 de milioane în 2022. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău