Guvernul american va înceta să mai caute să identifice sursele jurnaliștilor

  • 06 Iunie 2021 13:25
Guvernul american va înceta să mai caute să identifice sursele jurnaliștilor

Guvernul american a anunțat sâmbătă că va înceta să mai obțină în secret convorbirile telefonice și mesajele electronice ale jurnaliștilor de investigație politică, mai ales în cazul unor scurgeri de informații în sfera politică, punând capăt unei practici adesea criticate sub motivul că aduce atingere libertății presei, transmit AFP și Agerpres.

Departamentul Justiției din SUA a dat asigurări că, "pentru a schimba practica sa de lungă durată, nu va mai căuta (...) să obțină sursele de informație ale jurnaliștilor". "A-i cita pe jurnaliști pentru a compare în cadrul anchetelor privind scurgerile de informații politice nu este conform cu orientarea politică a președintelui", a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

The New York Times a dezvăluit săptămâna aceasta că Departamentul Justiției, în timpul administrațiilor Donald Trump și Joe Biden, a dus o bătălie juridică de culise pentru a-și procura email-urile a patru reporteri ai cotidianului american cu scopul de a le identifica sursele de informație.

Printre alte mass media, CNN a semnalat luna trecută că administrația Trump a căutat să obțină în secret înregistrările telefonice și email-urile unuia dintre corespondenții săi.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău