Guvernul a transmis în gestiunea instituțiilor de învățământ bunuri în valoare totală de circa 60 milioane de lei

  • 19 Iulie 2023 14:45
Guvernul a transmis în gestiunea instituțiilor de învățământ bunuri în valoare totală de circa 60 milioane de lei

Cabinetul de miniștri a decis, în ședința de astăzi, 19 iulie, transmiterea unor bunuri în valoare totală de circa 60 de milioane de lei în gestiunea mai multor instituții de învățământ din subordinea unităților administrativ-teritoriale. Donația include computere, laptopuri, camere web, table interactive, imprimante, boxe, echipamente de laborator, instrumente muzicale, proiectoare, alte seturi educaționale, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

O parte dintre bunuri a fost achiziționată în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), în timp ce altele au fost recepționate în calitate de donații oferite de parteneri din România, Republica Coreea, Elveția, dar și de Reprezentanța UNICEF Moldova.

Cu ajutorul acestor echipamente, lecțiile din școli vor deveni mult mai interactive și dinamice. Este un beneficiu pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice, care vor să utilizeze tehnici moderne de predare. Vom continua să investim în școli, astfel ca fiecare copil sau tânăr din țara noastră să aibă posibilitatea să învețe în cele mai bune condiții”, a menționat ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun. 

Precizăm că din proiectul PRIM au fost cumpărate echipamente speciale pentru laboratoarele de fizică, biologie, chimie pentru 160 de instituții de învățământ secundar general. Republica Coreea a donat anterior, în baza unui memorandum cu MEC,  340 de computere, 51 de  seturi formate din tablete PC, tastatură și căști fără fir, dar și 98 de textbook-uri. Alte 100 de laptopuri, 20 de imprimante, 20 de tablete interactive, care au ajuns în școli, reprezintă o donație din partea României. În același timp, partenerii elvețieni au donat instrumente muzicale pentru instituțiile de învățământ cu profil în arte.

Pentru a asigura accesul la studii online al copiilor din Ucraina, UNICEF a donat 950 de laptopuri pentru crearea spațiilor TIC în 67 de instituții de învățământ secundar general și extrașcolar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău