Guvernul a prelungit moratoriul asupra controlului de stat

  • 29 Iunie 2016 18:07
Guvernul a prelungit moratoriul asupra controlului de stat

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi prelungirea moratoriului asupra controlului de stat, pentru o perioadă de încă 3 luni, începând cu 1 iulie.

La finalul acestei perioade, Ministerul Economiei urmează să realizeze un raport asupra numărului de demersuri pentru realizarea acestor controale de stat.

Amintim că moratoriul asupra controlului de stat a fost instituit prin Legea nr 18 din 4 martie 2016.

Moratoriul vizează atât controalele planificate, cât și cele inopinate, efectuate la fața locului, la sediile, locurile de desfășurare a activității sau de aflare a bunurilor persoanelor, care desfășoară activitate de întreprinzător.

Controalele rămân, însă, în vigoare atunci când persoanele fizice și juridice depun cereri privind eliberarea sau prelungirea licențelor, autorizațiilor, certificatelor și a altor acte permisive.

De asemenea, legea stipulează că moratoriul nu se aplică asupra controlului efectuat în cadrul urmăririi penale, controalelor efectuate de BNM, Curtea de Conturi și Comisia Națională a Pieței Financiare, în privința persoanelor fizice și juridice care desfășoară activități de asigurare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău