Guvernul a oferit un spațiu primăriei Slobozia Mare pentru crearea Centrului unificat de prestare a serviciilor publice

  • 23 Septembrie 2022 17:28
Guvernul a oferit un spațiu primăriei Slobozia Mare pentru crearea Centrului unificat de prestare a serviciilor publice

Guvernul a transmis astăzi, cu titlu gratuit, două spații pentru amplasarea sediului Centrului unificat de prestare a serviciilor publice din proprietatea statului în proprietatea satului Slobozia Mare, a relatat agenției MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Executivului.

Centrul urmează a fi creat până la mijlocul anului 2023 și va fi unul dintre cele peste 80 astfel de centre, 17 dintre care activează deja în Republica Moldova. Acestea reprezintă puncte de acces comun la o gamă largă de servicii publice disponibile în format electronic. Specialiștii centrelor au misiunea de a informa populația și de a ajuta cetățenii de la sate să acceseze serviciile de care au nevoie în format electronic: servicii cadastrale, acte de stare civilă, acte permisive, alocații, indemnizații, etc. 

Noul centru va facilita accesul locuitorilor din Slobozia Mare la serviciile publice, ținând cont că satul se află la o distanță de circa 50 km față de centrul raional Cahul. Mai mult, la serviciile centrului vor avea acces și oamenii din satele vecine: Văleni, Brânza, Manta, Pașcani ș.a. 

O comisie comună formată din reprezentanți ai Cancelariei de Stat și Primăria satului Slobozia Mare vor asigura transmiterea bunurilor imobile în termen de 30 de zile, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
39,96
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:3,6 m/s
Wed
33
Thu
32
Fri
29
Sat
27
Sun
24
Arhivă Radio Chișinău