Guvernul a numit un nou director la Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice

  • 16 Octombrie 11:46
Guvernul a numit un nou director la Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice

Artur Frumuzachi este noul director la Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES.

Propunerea a fost prezentată la ședința Executivului de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu. 

„Artur Frumuzachi are pregătire în domeniul radiologiei medicale și militare. Este licențiat în drept economic și deține titlu de doctor în științe medicale. În funcția de director, Artur Frumuzachi își propune să fortifice capacitatea instituțională a Agenției și să asigure controlul si supravegherea de stat a activităților nucleare și radiologice, asigurând obiectivele setate orientate în scopul protecției și securității în domeniul dat”, a declarat Sergiu Lazarencu. 

Tot astăzi, Guvernul a numit mai mulți șefi ai Agențiilor Teritoriale de Asistență Socială (ATAS). Astfel, Vasile Lupu este noul director adjunct la ATAS Centru-Vest, Lucia Mîra va activa în funcția de șef adjunct la ATAS Centru, Igor Zeru - la ATAS Nord-Est, Lucia Malachi - ATAS Nord-Vest și Evelina Chiselița - la ATAS Nord. 

În același timp, Executivul a acceptat demisia lui Ion Șalaru din funcția de director adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:5,66 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău