Guvernul a finalizat până acum 850 de proiecte de infrastructură, datorită sprijinul și finanțarea din partea Uniunii Europene și partenerilor externi ai Republicii Moldova

  • 13 Martie 17:44
Guvernul a finalizat până acum 850 de proiecte de infrastructură, datorită sprijinul și finanțarea din partea Uniunii Europene și partenerilor externi ai Republicii Moldova

În ultimii doi ani, Guvernul a finalizat 850 de proiecte de infrastructură, iar până la sfârșitului anului urmează să fie finalizate alte 500 de proiecte. Este vorba de proiecte de infrastructură, renovare de școli și grădinițe, investiții în instituții medicale, rețele de iluminat stradal, realizate cu sprijinul Uniunii Europene și partenerilor externi, a declarat premierul Dorin Recean.

”În ultimii doi ani au fost finalizate circa 850 de proiecte de infrastructură, alte 500 urmând să fie inaugurate până la sfârșitul acestui an. Vorbim despre reconstrucția a 400 de kilometri de drumuri, peste 230 de km de rețea de apă și canalizare, șapte poduri reconstruite și reabilitarea altor 20. Am renovat peste 200 de școli și grădinițe și 28 de case de cultură, am construit aproape 300 de rețea de iluminat stradal și am investit în renovarea spitalelor peste 2 miliarde de lei”, a spus Recean.

Aceste proiecte au fost posibile doar cu sprijinul și finanțarea din partea Uniunii Europene și partenerilor externi ai Rep. Moldova.

Dorin Recean a mai anunțat că în următorii doi ani vor fi finalizate proiecte importante, printre care și construcția drumului Leușeni - Hâncești, un traseu important care leagă Republica Moldova de Europa, construcția podului rutier de la Ungheni care va duce la fluidizarea circulației spre România. De asemenea, vor fi finalizate lucrările pe drumul Soroca - Arionești - Otaci, proiect care presupune 40 de kilometri de drum european. Totodată, urmează a fi finalizat studiul de fezabilitate pentru prima autostradă din Republica Moldova Ungheni - Chișinău - Odesa. De asemenea, urmează să fie construit încă un sector din centura capitalei și reparația Circului din Chișinău.

În ultimii doi ani, în contextul multor crize prin care a trecut Republica Moldova, suportul Uniunii Europene a fost de 1,2 miliarde de euro, potrivit ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău