Executivul a decis alocarea din Fondul de rezervă a câte un milion de lei familiilor victimelor decedate în incidentul de la aeroport

  • 12 Iulie 2023 11:50
Executivul a decis alocarea din Fondul de rezervă a câte un milion de lei familiilor victimelor decedate în incidentul de la aeroport

Guvernul a decis alocarea din Fondul de rezervă a câte 1 milion de lei familiilor victimelor decedate în incidentul de la Aeroport: Cea a lui Serghei Munteanu și Igor Ciofu. Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței de azi, 12 iulie, a Executivului, transmite Radio Chișinău.

Apreciez că sistemul de identificare a riscurilor a funcționat cum trebuie, acest lucru înseamnă că el la noi este dezvoltat. Am identificat că acesta este un pericol. Trebuie să apreciem intervenția promptă a patrulei de poliție din aeroport, care a făcut posibil ca să nu avem eventuali ostatici. Totuși, avem două persoane decedate și acest lucru trebuie să ne îngrijoreze. Este un eveniment tragic pentru toată țară. Evident, acțiunile care s-au întreprins imediat după incident au consolidat securitatea în Aeroport, dar vineri, 14 iunie, la ora 15:00, vom avea o ședință cu toate instituțiile și acolo va trebui să luam noi decizii, chiar dacă dificile, absolut necesare", a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Hotărârea votată de Guvern în privința alocării mijloacelor financiare familiilor victimelor incidentului de la Aeroportul Internațional Chișinău va intra în vigoarea la data publicării în Monitorul Oficial.

Amintim că pe 30 iunie, un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare au murit împușcați de către un cetățean din Tadjikistan, căruia i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova. El a zburat la Chișinău prin Turcia. Agresorul a fost și el rănit în timpul asaltului, iar peste câteva zile a murit la spital.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău