Guvernul a dat startul pregătirilor pentru Zilele Diasporei 2023

  • 19 Iulie 2023 17:59
Guvernul a dat startul pregătirilor pentru Zilele Diasporei 2023

Guvernul a dat startul pregătirilor pentru Zilele Diasporei 2023. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a remarcat că și în acest an Guvernul așteaptă moldovenii din toate țările lumii să vină acasă pentru a celebra bucuria de a fi împreună, dar și a descoperi oportunitățile de dezvoltare, transmite IPN.

Biroul relații cu diaspora în data de 18 august organizează „Congresul Diasporei”, aflat la a 10-a ediție, care va oferi conaționalilor oportunitatea de a interacționa cu autoritățile publice, dar și a explora servicii și programe guvernamentale.

Iar a doua zi, pe 19 august, toți antreprenorii și doritorii sunt așteptați de a investi la „Diaspora Business Forum”, unde vor descoperi tendințele economice și oportunitățile investiționale din țara noastră.

Pentru a participa la evenimente, doritorii se pot înregistra pe platforma oficială: https://congresuldiasporei.gov.md până pe data de 11 august.

Cu genericul „Moldova sunt EU”, Zilele Diasporei au drept scop promovarea dialogului între diasporă și țară, precum și mobilizarea cetățenilor de pretutindeni, a asociațiilor diasporale și a societății civile într-un efort comun de promovare, susținere și dezvoltare a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău