Guvernul a aprobat Regulamentul privind ambalajele și deșeurile de ambalaje

  • 31 Iulie 2020 19:11
Guvernul a aprobat Regulamentul privind ambalajele și deșeurile de ambalaje

Guvernul a aprobat Regulamentul privind ambalajele și deșeurile de ambalaje. Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Perju a precizat că elaborarea acestui document este prevăzută în Planul național de activitate pentru implementarea Acordului de Asociere semnat cu UE . Regulamentul prevede un șir de norme ce se referă la gestionarea deșeurilor de ambalaje în scopul prevenirii și reducerii impactului asupra mediului și sănătății umane, transmite IPN.

Ministrul a menționat că gestionarea deșeurilor de ambalaje presupune costuri, și nu mici, în vederea atingerii obiectivelor de valorificare. La nivelul țărilor membre UE, în conformitate cu „Ghidul privind responsabilitatea  extinsă a producătorului (REP) ”, costurile plătite de producători pe tonă de materiale puse pe piață variază de la 14 euro/tonă (Marea Britanie) și 200 euro/tonă (Austria), cu o medie de 92 Euro/tonă.

Ion Perju a mai menționat că aprobarea Regulamentului privind ambalajele și deșeurile de ambalaje este parte a unui pachet de proiecte de acte normative pentru crearea unui cadru legal coerent pentru managementul deșeurilor, inclusiv a celor periculoase. Întreg pachetul va fi completat și va deveni  funcțional  peste câțiva ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău