Guvernul a aprobat proiectele pentru ratificarea Acordului de asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea UE

  • 30 Noiembrie 2017 19:52
Guvernul a aprobat proiectele pentru ratificarea Acordului de asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea UE

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectele de lege pentru ratificarea Acordurilor de grant și de împrumut dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova și a Memorandumului de înțelegere conex, semnate pe 23 noiembrie curent, la Bruxelles.

Asistența macrofinanciară oferită Republicii Moldova este în valoare totală de 100 milioane de euro, dintre care 60 milioane de euro vor fi acordate sub formă de împrumut, iar 40 milioane de euro - sub formă de grant. Resursele financiare vor fi alocate în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea prevederilor Memorandumului cu Fondul Monetar Internațional și a condiționalităților stabilite între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Asistența macrofinanciară din partea UE va contribui la crearea unui cadru macroeconomic stabil în țara noastră, favorabil pentru implementarea reformelor structurale.

Pachetul de documente urmează să fie expediat Parlamentului pentru examinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău