Guvernul a aprobat programul activităților de reintegrare regiunii trensnistrene, pentru anul 2016

  • 26 Octombrie 2016 18:30
Guvernul a aprobat programul activităților de reintegrare regiunii trensnistrene, pentru anul 2016

Cheltuielile preconizate pentru o serie de lucrări în localitățile din regiunea transnistreană, dar și din unele aflate pe malul drept al Nistrului se vor ridica la 10 milioane de lei, mijloacele financiare fiind prevăzute în legea bugetului de stat.

Cele 8 școli și licee cu predare în limba română urmează să primească ajutor material în sumă de 75 de mii de lei fiecare. De asemenea, vor fi efectuate reparații în mai multe instituții de învățământ din raioanele Dubăsari, Rezina, Șoldănești și Căușeni.

Programul cuprindemai multe lucrări, inclusiv reparația clădirilor cu destinație socială și a apeductelor, precum și iluminarea stradală în peste 20 de localități. Acestea au fost selectate în urma concursului de proiecte, la care au fost examinate peste 100 de propuneri, venite de la autoritățile publice locale și centrale.

Un alt proiect prevede alocarea, din fondul de rezervă al Guvernului, pentru Consiliul raional Dubăsari a sumei de aproape 8 milioane de lei pentru acordarea unor plăti directe proprietarilor de terenuri agricole amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol pentru anul 2016. Fiecare proprietare va primi câte 1229 lei per hectar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău