Guvernul a aprobat planul de admitere în universități. Cele mai multe locuri bugetare vor fi oferite la pedagogie și asistență socială

  • 21 Iunie 13:40
Guvernul a aprobat planul de admitere în universități. Cele mai multe locuri bugetare vor fi oferite la pedagogie și asistență socială

Executivul a aprobat astăzi planul de admitere în învățământul superior. Astfel, Guvernul a aprobat admiterea în universități a 8.697 de persoane cu finanțare de la stat, pliate pe necesitățile pieței muncii.

Cele mai multe locuri bugetare vor fi oferite la studiile pedagogice și în asistență socială, circa 25%, în condițiile în care sunt vacante peste două mii de locuri, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, după ședința Cabinetului de miniștri.

„Cele mai multe locuri bugetare vor fi oferite în Științe ale Educației, în Inginerie, în Tehnologia Informațiilor și a Comunicațiilor, Medicină și Agricultură. La studii superioare de licență și studii superioare integrate vor fi admise 5307 persoane la 25 domenii generale de studii, circa 25 la sută din locuri vor reveni sectorului Științelor ale Educației și Asistență Socială, în condițiile în care în prezent în acest domeniu sunt vacante 2041 de locuri”, a declarat Daniel Vodă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
26
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău