Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra Acordului dintre R. Moldova și Belarus privind recunoașterea permiselor de conducere

  • 02 Februarie 2022 17:51
Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra Acordului dintre R. Moldova și Belarus privind recunoașterea permiselor de conducere

Guvernul a aprobat astăzi hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra Acordului dintre Republica Moldova și Republica Belarus privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere.

Astfel, prin intermediul acordului, atât cetățenii Moldovei cât și cei ai Belarus, după stabilirea reședinței pe teritoriul uneia dintre Părți, vor beneficia de dreptul de a-și converti permisul de conducere, fără a susține examene suplimentare în acest sens, potrivit unui comunicat.

În Republica Belarus există o diaspora mare a cetățenilor Republicii Moldova inclusiv a agenților economici. Posesia permisului de conducere va asigura dreptul cetățenilor de a conduce vehicule în trafic internațional și de încadrare a acestora în câmpul muncii aferent domeniului transporturilor.  

În prezent, permisele de conducere ale cetățenilor R. Moldova sunt recunoscute în mai multe state, inclusiv Italia, Turcia și Lituania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău