Guvernul a aprobat împrumutul a încă 10 milioane de euro pentru construcția Penitenciarului Chișinău

  • 01 Noiembrie 2019 15:55
Guvernul a aprobat împrumutul a încă 10 milioane de euro pentru construcția Penitenciarului Chișinău

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi proiectul de Hotărâre care prevede inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui Amendament la Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău, informează bizlaw.

Amendamentul prevede majorarea împrumutului pentru construcția penitenciarului de la 39 de milioane de euro la 49 de milioane.

Banii sunt destinați finanțării parțiale a construcției noului penitenciar Chișinău, deși compania care va realiza construcția nu a fost încă selectată. Se cunoaște că există patru firme care au depus oferte.

Noul penitenciar va avea o capacitate de circa 1.600 de deținuți pentru a acomoda 1.200 de deținuți din actualul Penitenciar nr. 13 – Chișinău și alte 400 de persoane din izolatoarele de detenție provizorie ale poliției.

Penitenciarul va fi construit pe un teren din proprietatea Ministerului Justiției într-o zonă perifierică a capitalei.

Costul total estimat al proiectului constituie 56,8 de milioane de euro, dintre care 49 de milioane de euro (inițial 39) constituie împrumutul acordat de BDCE, 1 milion de euro constituie grantul BDCE din contul dividendelor sociale, iar 6,8 milioane de euro – cofinanțare din partea Guvernului Moldovei.

Finalizarea proiectului este preconizată pentru decembrie 2022.

sursa: bizlaw

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău