Guvernul a adoptat noi decizii pentru promovarea comerțului electronic

  • 21 Decembrie 2022 12:47
Guvernul a adoptat noi decizii pentru promovarea comerțului electronic

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, modificarea unor acte normative, în vederea ajustării cadrului legal aferent comerțului electronic (e-comerț) și eliminării constrângerilor care pun în dificultate dezvoltarea e-comerțului.

Proiectul prevede actualizarea legislației privind comerțul interior și completarea acesteia cu prevederile privind comerțul electronic. De asemenea, potrivit modificărilor, consumatorii vor beneficia de protecție sporită în cadrul comerțului online, iar comercianții vor fi obligați să dispună de locuri pentru returnarea mărfurilor. Totodată, vânzătorii de produse alcoolice online și personalul responsabil de livrare vor fi obligați să verifice vârsta cumpărătorului. 

În același timp, unitățile care practică comerțul online cu metale prețioase vor fi scutite de obligația de a deține suprafața de 12 metri pătrați pentru desfășurarea activității, iar comercianții vor fi obligați să aplice reduceri identice, indiferent de mijloacele de plată (în numerar sau fără numerar) preferate de cumpărător, precum și informarea  cumpărătorilor privind instrumentele/mijloace de plată acceptate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău