Guvernele R.Moldova și României au semnat un acord de cooperare în domeniul prevenirii și combaterii corupției

  • 19 Decembrie 2018 14:08
Guvernele R.Moldova și României au semnat un acord de cooperare în domeniul prevenirii și combaterii corupției

Un Acord de cooperare în domeniul prevenirii și combaterii corupției a fost încheiat astăzi, la Chișinău, între Guvernul R. Moldova și cel al României.

Documentul a fost semnat de directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne din România, Gheorghe Nucu Marin. Acordul prevede că România și R. Moldova „vor întreprinde toate măsurile și vor depune eforturi pentru a sprijini inițiativa comună de combatere a faptelor de corupție și a celor conexe corupției. „Semnarea Acordului va pune baza unei colaborări proactive între instituțiile specializate, iar experiența obținută, în urma realizării schimbului de bune practici, va fi utilă în activitatea ulterioară”, se menționează într-un comunicat al CNA. 

Bogdan Zumbreanu a declarat că acest document va constitui un pas important în consolidarea relațiilor de cooperare în domeniul asigurării securității la frontiera UE, precum și dezvoltării inițiativelor UE cum ar fi: Parteneriatul Estic și Politica Europeană de Vecinătate. 

La rândul său, Gheorghe Nucu Marina salutat semnarea Acordului dintre cele două guverne și și-a exprimat convingerea că acesta va pune baza unei strânse colaborări dintre autoritățile anticorupție și va spori progresele și performanțele autorităților anticorupție în prevenirea și combaterea fenomenului corupției.  

Acordul de cooperare intră în vigoare când vor fi îndeplinite de către guvernele de București și Chișinău toate procedurile interne care trebuiesc realizate în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău