Guvernatorul Texasului vrea să reia construcția zidului promis de Donald Trump la frontiera cu Mexicul

  • 12 Iunie 2021 12:45
Guvernatorul Texasului vrea să reia construcția zidului promis de Donald Trump la frontiera cu Mexicul

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, spune că vrea să reia construcția uni zid la granița cu Mexicul, începută de fostul președinte american Donald Trump.

El a denunțat imigrația ilegală „scăpată de sub control” și a anunțat o serie de măsuri de întărire a mijloacelor poliției pentru arestarea migranților. Apo, guvernatorul republican a spus că dorește reluarea lucrărilor lansate sub președinția lui Donald Trump și oprite de democratul Joe Biden în prima zi a mandatului său.

Greg Abbott nu a oferit însă mai multe detalii privind planurile sale pentru construirea acestui zid și rămân îndoieli cu privire la fezabilitatea unui astfel de proiect pentru Texas, întrucât o parte a terenurilor de la frontieră aparțin guvernului federal sau unor persoane particulare, relatează AFP, citată de Agerpres.

Construcția unui zid „antimigranți” la frontiera dintre Mexic și Statele Unite a fost una din principalele promisiuni de campanie ale lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2016.

Bariera, de-a lungul celor aproximativ 3.200 de kilometri de frontieră cu Mexicul, urma, în opinia lui, să protejeze țara de imigranți ilegali, infractori și traficanți de droguri.

„Promisiune făcută, promisiune respectată”, a dat asigurări Casa Albă în ianuarie, în cursul vizitei lui Donald Trump în Texas pentru a marca finalizarea a peste 700 de kilometri din acest zid.

De fapt, o treime din frontieră avea deja un zid sau o barieră înainte de instalarea lui la putere, iar lucrările din timpul mandatului său au constat în principal în îmbunătățiri sau întăriri ale structurilor existente.

Arestările de migranți la frontiera Statelor Unite cu Mexicul au atins în martie cel mai înalt nivel din ultimii 15 ani, potrivit unor statistici publicate în aprilie care au mărit presiunea asupra lui Joe Biden, acuzat de opoziție că minimizează criza.

Republicanii îl acuză pe președinte că a oferit o „gură de aer proaspăt„ relaxând politicile privind migrația ale predecesorului său Donald Trump și că acum ignoră problema astfel creată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău