Guvernatorul Texasului: Costul reconstrucției zonelor devastate de Harvey ar putea ajunge la 180 miliarde de dolari

  • 04 Septembrie 2017 12:22
Guvernatorul Texasului: Costul reconstrucției zonelor devastate de Harvey ar putea ajunge la 180 miliarde de dolari

Costurile de reconstrucție a zonelor din statul american Texas ce au fost devastate de uraganul Harvey ar putea ajunge la suma de 180 de miliarde de dolari, a anunțat duminică guvernatorul Greg Abbott, scrie Agerpres.

Aceste costuri devin tot mai mari în contextul în care zeci de mii de persoane se află încă în adăposturi, pe măsură ce apele continuă să se retragă din zonele inundate din acest stat american, iar rezidenții au început să pompeze apa acumulată în locuințele lor.

"Este o catastrofă uriașă, iar oamenii vor fi nevoiți să facă eforturi mari pentru a rezolva problema. Va fi nevoie de mai mulți ani pentru a trece peste această provocare", a spus guvernatorul Greg Abbott într-un interviu pentru CNN.

Președintele american Donald Trump a semnat sâmbătă o declarație revizuită despre dezastrul natural din Texas pentru a permite Guvernului Statelor Unite să aloce fonduri mai mari operațiunilor de ajutorare a sinistraților.

Casa Albă a cerut Congresului să aprobe un fond inițial de urgență în valoare de 7,85 miliarde de dolari pentru această calamitate, iar apoi a emis o nouă solicitare, ce vizează alocarea sumei suplimentare de 6,7 miliarde de dolari.

Noi evacuări au fost ordonate în mai multe zone din Houston, în apropiere de rezervoarele de apă ale orașului, care au început să își golească într-o manieră controlată cantitățile acumulate, pentru a evita riscul producerii unor noi inundații în eventualitatea revenirii ploilor, au anunțat oficialii locali.

Donald Trump a asistat la o slujbă religioasă ținută într-o biserică din Washington duminică, după ce a declarat o zi specială de rugăciune pentru victimele făcute de uraganul Harvey. Președintele american a vizitat regiunile afectate în cursul zilei de sâmbătă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău